Min fotoblogg

13. jun, 2022

Varje årstid har sin tjusning, men kanske våren har sin särskilda dragelse. Exempelvis slipper man tänka på kyla när det mest gäller foto. Onda sprickor runt naglarna är ofta ett problem för för en fotonörd under vintern. Nu är dagarna också långa vilket skapar oanade fotomöjligheter.Nu en tid har jag försökt lära mig mera om fåglelivet. Fåglar i flykt ser jag som ett problem för att kunna fokusera. De allra flesta får jag kassera vid redigeringen då de har för mycket rörelseoskärpa. Isekter såsom fjärilar är ett annat problem. De sitter sällan stilla. Men med tiden kanske......

2. maj, 2022

Sedan tidigare har jag haft ett makroobjektiv (Canon 100 mm). Detta objektiv kan jag inte använda på min nya kamera (Canon R) annat än med adepter. Har jag inte denna adepter med mig på fotoutflykten kan jag inte använda objektivet eftersom fattningsgängorna inte passar på nya kameran. För att slippa adepterproblemet har jag köpt ett nytt makroobjektiv som passar den nya kameran (Canon 85 mm RS). Objektivet är inte bättre än det gamla, men bytet har skett helt av praktiska skäl. Gamla objektivet har jag också sålt bort trots ett dåligt andrahandsvärde.

20. apr, 2022

I går kväll besökte fotoklubben Kont, ett naturreservat som ligger intill Strömbäck . Detta var första gången på länge som vi samlades fysiskt. Annars har våra möten skett digitalt. Dessa digitala träffar har fungerat mycket bra, men inget går givetvis upp mot personliga möten. Vi fotade och fikade. Vädret var strålande och uppslutningen var god.

16. apr, 2022

En härlig tid är vi inne i nu, i tiden mellan riktig vinter och vår/sommare. Det kan också synas i mina olika menyer. Bland annat syn här dimma en tidig morgon på Nydalasjön. På förstasidan kan vi idag se en Sångsvan sovande på isen vid sjöns utlopp. I går sågs hur Kolbäcken, under naturmenyn, börjar springa upp på sträckan mellan Nydalasjöns utlopp och passering av E4 vid Ålidhems värmeverk. Fågelsång är det man mest hör när man är ute i skogslandskapet. Härligt!

6. mar, 2022

Så har den kallaste tiden passerat. Många gånger under vintern har det varit kallt om fingrarna när jag varit ute för att fota. Ofta har jag sprickor runt fingertopparna, isynnerhet på höger hand, på grund av att jag ofta måste vara utan på avtryckarhanden när jag fotar. Sådana sprickor kan ofta också vara onda. Nu börjar det kännas skönt vädermässigt under mina fototrippar runt om här jag  bor.